Гарячі новини

У Львові відзначили День білоруської військової слави

У Львові, поблизу Ратуші, влаштували віче та відкрили виставку "Рік спротиву: як по(в)стає Білорусь", повідомляє Суспільне.

Так у Львові відзначили День білоруської військової слави.

507 років тому в цей день відбулась битва під Оршею, у якій литовці, поляки, білоруси та українці на чолі з Костянтином Острозьким перемогли московське військо. Про це Суспільному повідомив координатор Білоруського кризового центру в Львові Олексій Францкевич.

До Дня білоруської військової слави на площі Ринок у Львові відбулось громадське віче. До події доєдналась білоруска Ольга. Вона приїхала до Львова з Мінська у червні. Жінка розповідає, що виїхала з країни, тому що побоювалася переслідувань через участь у акціях протесту. З міркувань безпеки своє прізвище вона назвати відмовилась.

"Дуже важливо зараз проявляти солідарність із Білоруссю, використовувати будь-які приводи, аби нагадувати, що у нас відбувається. Бо в Білорусі заборонено абсолютно все. Люди залякані. Ті, хто поїхали — це єдині, хто можуть говорити і розповідати про те, що відбувається", — каже білоруска.