Гарячі новини

У Львові відкрився Музей модернізму, який працюватиме на базі відділу Львівської національної галереї мистецтв імені Б.Г.Возницького.

У Львові 5 травня відкрився Музей модернізму, який працюватиме на базі відділу Львівської національної галереї мистецтв імені Б.Г.Возницького.

Новий відділ «Музей модернізму» розмістили у приміщеннях колишнього музею Книги. Там облаштували професійне галерейне освітлення.

У семи виставкових залах новоствореного музею розгорнута ретроспектива львівського мистецтва, що візуалізує світогляд модернізму: від перших ранньо-модерних експериментів у руслі техногенного прогресу — до рафінованих прикладів естетики пізнього структуралізму, з його акцентами на переосмисленні давніх культур та космогонізмі.

Для огляду представлено 183 роботи, 70 % з яких  відвідувачі побачать уперше.

У відкритті музею взяв участь перший заступник голови Львівської обласної ради Євгеній Гірник.

«Приємно, що у ці святкові дні, ми зустрічаємося з вами у новому музеї. Український модернізм, авангардизм - це було майже підпільне мистецтво. Тому певен, що багато робіт експозиції раніше ніколи не виставлялися. Я хочу подякувати всім професіоналам, які займаються дослідженням нашої культури та відкривають забуті чи викреслені імена. Львівська обласна рада буде підтримувати культурні ініціативи та сприяти їх реалізації», - зазначив Євгеній Гірник.

Музей розташований на вулиці Коперника, 15, що поряд з Палацом Потоцьких.

Експозицію можна оглянути у вівторок - п'ятницю:11:00 - 17:00 (каса до 16:30) та  у суботу та неділю: 10:00 - 18:00 (каса до 17:30). Понеділок: вихідний