Гарячі новини

У Львівському Національному музеї ім. А. Шептицького відкрилася мультимедійна виставка «Василь Володимир Василь Одрехівський. Скульптура»(ФОТО)

У Національному музеї ім. А. Шептицького у Львові відкрилась мультимедійна виставка «Василь Володимир Василь Одрехівський. Скульптура».

Мистецький проєкт створений з нагоди 100-ліття від дня народження заслуженого діяча мистецтв України, відомого львівського скульптора Василя Одрехівського (1921-1996 рр.).

В рамках проєкту до уваги відвідувачів представлено знакові твори митця, зібрані з колекцій кількох українських музеїв, а також роботи його нащадків Володимира та Василя Одрехівських.

Присутній на відкритті виставки перший заступник голови Львівської обласної ради Євгеній Гірник подякував родині митців за творчий спадок, який вони створюють для майбутніх поколінь.

"Я особисто зустрічаюся з творчістю Василя Одрехівського старшого майже щодня. Пам’ятник “Будителям” - Тарасу Шевченку, Лесі Українці та Іванові Франку - унікальний скульптурний триптих у Стрию, де я живу. Це для нас не просто патріотичний монумент, а місце для міських заходів, зустрічі  громади"- розповів Євгеній Гірник.

Організатори виставки наголошують, що кожен з авторів творив в окремому часі, в різних умовах, але  творчий шлях родини Одрехівських тісно пов'язаний з Львівською національною академією мистецтв. В експозиції музею представлені скульптура, фото, відео, аудіоарт роботи, а також унікальні мистецькі твори з доповненою реальністю.

Артпроєкт триватиме  до 4 червня, відвідувачів чекають у Національному музеї ім. А. Шептицького, на проспекті Свободи, 20.

Партнерами проєкту стали Львівський національний літературно-меморіальний музей Івана Франка та Львівська національна академія мистецтв.