Гарячі новини

У Києві демонтували монумент на честь дружби з Москвою

У Київі  демонтували пам'ятний знак на честь дружби Києва і Москви, який був встановлений у сквері по вулиці Маршала Якубовського, 8. Про це повідомила пресслужба Київської міськради.

Комунальне підприємство по утриманню зелених насаджень Голосіївського району, на балансі якого знаходився монумент, виконало рішення Київської міської ради від 8 липня 2021 року.

Депутат Київської міської ради Аліна Михайлова уточнила, що зараз пам'ятник зберігається у Голосіївській РДА та повинен стати експонатом майбутнього музею тоталітаризму.

 

 

Як відомо, пам'ятник на честь дружби Києва і Москви був встановлений у серпні 2001 року. Тоді Голосіївський район називався Московським. У 2015 році активісти розмалювали монумент в синьо-жовті кольори. У липні цього року Київська міська рада після численних звернень мешканців столиці ухвалила рішення про демонтаж монумента.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін вважає нинішні відносини з Україною ненормальними. Він розраховує на їх нормалізацію у повноформатному масштабі.