Гарячі новини

У Хаті-Майстерні "СТАН" проведе воркшоп для активістів з євроінтеграції “Відкритий діалог у День Європи”

Молодіжна організація «СТАН» запрошує громадських активістів й активісток, митців та експертів, які опікуються євроінтеграційними процесами в Україні, до участі у воркшопі «Відкритий діалог у День Європи». Воркшоп відбудеться на початку травня 2017 року в селі Бабин Косівського району Івано-Франківської області в легендарній Хаті-Майстерні.

Подія має завдання об’єднати експертів Української національної платформи Форуму Громадянського Суспільства Східного Партнерства з громадськими активістами та потенційно активними громадянами задля адвокації євроінтеграційних процесів в Україні на локальному рівні.

Високогірний воркшоп «Відкритий діалог у День Європи» є частиною проекту «Відкриті діалоги: надання слова потенційно активним громадянам задля посилення участі низової громадськості в реалізації євроінтеграційних реформ в Україні». Його реалізовує Молодіжна організація «СТАН» в рамках конкурсу «Громадська синергія: посилення участі громадськості в євроінтеграційних реформах» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу.

«Надання слова потенційно активним громадянам – перш за все, низовим громадським активістам та представникам етнічних, релігійних і соціальних меншин – є важливим кроком у посиленні участі громадськості в реалізації євроінтеграційних реформ на локальному рівні» – вважає експерт із культурної політики, голова правління організації «СТАН» Ярослав Мінкін.

Креативний менеджер організації «СТАН» Богдан Дубильовський формулює одну з головних, на його погляд, проблем євроінтеграції: «У часи змін локальні стейкхолдери – керівники органів місцевого самоврядування, політичні лідери, бізнесмени, деякі громадські діячі – часто експлуатують тему євроінтеграції. Маніпулюючи громадською думкою, вони створюють підґрунтя для поширення євроскептицизму та «печерної» ксенофобії в Україні».

Отже, розшукуються учасники й учасниці, високо вмотивовані проводити діалогові заходи задля адвокації євроінтеграційних процесів в Україні на локальному рівні, які мають досвід проведення культурних, освітніх та правозахисних ініціатив. Якщо це саме про вас, до 24 квітня 2017 року надішліть анкету на участь у високогірному воркшопі. Відібрані учасники та учасниці отримають повідомлення не пізніше 26 квітня 2017 року.
Частина воркшопу відбуватиметься за методологією «Active Citizens» Британської ради в Україні. Надалі випускники та випускниці «Відкритого діалогу у День Європи» зможуть претендувати на мікрофінансування Британською радою своїх локальних ініціатив.

Додаткова перевага надаватиметься людям, які:
- мають досвід організації Днів Європи у своїх населених пунктах;
- є членами робочої групи «Контакти між людьми» , членами або кандидатами у члени інших робочих груп Української Національної Платформи Форуму Громадянського Суспільства Східного Партнерства;
- є випускниками та випускницями програми «Сприяння діалогу та примиренню в регіонах України» чи інших освітніх програм та проектів, ініційованих Молодіжною організацією «СТАН» в 2008-2017 роках;
Активісти та активістки, котрі візьмуть участь у високогірного воркшопі «Відкритий діалог у День Європи», розроблять друковані матеріали для широкої аудиторії. 14 травня, у День Європи, випускники втілять низку мистецьких, освітніх або громадських ініціатив в межах всеукраїнської акції «Відкриті діалоги» . Заходи, спрямовані на популяризацію євроінтеграційних реформ та єднання активних громадян навколо європейських цінностей, проведуть у містах і містечках різних регіонів України.

Умови участі: відібраним учасникам та учасницям будуть компенсовані витрати за проїзд (до 400 грн. в обидва кінці), усіх їх забезпечать житлом і харчуванням.

Із запитаннями та пропозиціями звертайтеся до організаторів воркшопу електронною поштою (stan.art.group@gmail.com) або за телефонами.

Голова правління молодіжної організації «СТАН» Ярослав Мінкін:
+380953495325;
Фасилітатор Високогірного воркшопу «Відкритий діалог у День Європи» Олеся Архіпова:
+380990458198.