Гарячі новини

У Франківську таємним голосуванням оберуть книги, які надрукують за бюджетні кошти

10 травня в Івано-Франківській облдержадміністрації відбулося засідання експертної ради з питань книговидання. На ньому йшлося про проведення конкурсу з визначення видавничих проектів, які фінансуватимуться у 2019 році за кошти обласного бюджету.
 

Члени експертної ради, а це відомі в області письменники, науковці,  журналісти, видавці, проаналізували результати першого етапу голосування щодо формування переліку книжкових видань, передбачених до випуску за бюджетні кошти.

У цьому році учасниками конкурсу стали 8 видавництв та одна фізична особа–підприємець: «Фоліо» з м. Харків; ПП «Апріорі» і ТОВ «Література та мистецтво» зі Львова; ТОВ «Фоліант», ТзОВ “Місто НВ», ТзОВ «Дискурсус» з Івано-Франківська, «Коломийська друкарня ім.Шухевича», «Писаний камінь» з Косова та приватний підприємець  Майданчук І.І.

Загалом до переліку  включено 44 суспільно значущі твори авторів з Прикарпаття, 27 з яких пройшли у другий тур, пише Галка.

Члени експертної ради визначили межу прохідності в шість балів для видань, за які вони таємно будуть голосувати у другому турі, і які будуть надруковані за кошти обласного бюджету та передані бібліотекам Прикарпаття.

Конкурс проводиться управлінням інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації на виконання заходів регіональної цільової програми підтримки книговидання на 2016-2020 роки.