Гарячі новини

Тоталітарні мрії Олега Скрипки з присмаком роздмухування ненависті за мовною ознакою

Частина українських діячив культури включилися в кампанію по використанню мовного питання як репресивного по відношенню до тих громадян України, які віддають перевагу у спілкуванні російській мові. Ця кампанія поглиблює розкол в нашому суспільстві.

"Українська правда" в розділі "Життя" опублікувала підбірку висловлювань рок-музиканта Олега Скрипки. Назва достаньо промовиста "Олег Скрипка: Для людей, які не можуть вивчити мову, треба створити гетто". 

Декілька висловлювань без коментарів:

"Люди, які не можуть вивчити українську, мають низький IQ, таким ставлять діагноз "дебілізм". Треба їх відокремити, тому що вони соціально небезпечні, треба створити гетто для них. І будемо допомагати їм, як допомагають людям з вадами, на волонтерських засадах будемо співати їм "Володимирський централ".

"В моїй країні мрій, в ідеальній країні, українська – панівна мова у суспільстві. Там на радіостанціях крутять 100% української музики, а не 25-35 нищебродських відсотків.

У моїй країні мрій держава працює в резонансі з провідними культурними діячами. Там мир і абсолютна перемога України у війні, яка зараз триває.

У моїй країні мрій я маю стільки концертів, скільки хочу – 5-7 на місяць, не більше, але в хороших залах. Там я можу реалізувати величезні проекти – починаючи від фестивалів і продовжуючи моїми виступами з різними оркестрами в гарних залах, в опері, наприклад, в палаці "Україна", оренду якого я зараз не можу собі дозволити.

Я не державний діяч, я мрійник, максималіст. Я хотів би жити у повністю україномовному культурному середовищі. Навколо себе я це реалізую –  я спілкуюсь з найкращими українцями, я беру на роботу в свій штат україномовних професіоналів.

Якщо люди не володіють українською, вони мають повне право шукати роботу в інших краях".