Гарячі новини

Станіславський феномен: франківці приймуть у літературній резиденції двох обраних гостей

Літературна резиденція "Станіславський феномен" оголосила спільнокошт, щоби провести зимову сесію для двох гостей Франківська.

Стимуляцією для молодої української літератури та новим диханням для знакового утворення 1990-х "Станіславський Феномен" вважають проект його організатори.

Нагадаємо, перша в Україні літературна резиденція для україномовних авторів "Станіславський феномен" стартувала в Івано-Франківську в 2013-му році з молодіжної ініціативи. Засновники резиденції – письменник і видавець Василь Карп’юк та музикант Віталій Чупак. Приєдналися – письменники Тарас Прохасько та Юрій Андрухович, Володимир Єшкілєв та Галина Петросаняк.

Резиденція відтворює поширену європейську практику і дає можливість молодим авторам зайнятися виключно писанням.

Резиденція – це перебування двох молодих літераторів на правах поважних гостей впродовж одного місяця в Івано-Франківську та регіоні.

Турботи про побут бере на себе приймаюча сторона. Гостей поселяють, годують, влаштовують культурну програму. Зокрема, індивідуальні зустрічі-обіди із письменниками  представниками "Станіславського феномену", участь у культурних заходах міста, творчі експедиції в карпатський регіон для додаткового натхнення та інше. 

Згруповані статті бюджету на вибраний сезон, інформують організатори:

-          Матеріальне забезпечення для організації роботи – 10 600 грн

-          Головний побут резидентів – 33 950 грн

-          Витрати на творчий вечір – 9600 грн

-          Транспортні витрати – 8000 грн

Гроші збирають спільнокоштом. Внески – від 50 та 100 грн до 2000 грн. Охочі підтрмати проект можуть зробити це та обрати собі подарунки.