Гарячі новини

СЕРГІЙ БУБКА ПЕРЕДАВ ГІМНАСТИЧНЕ ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ ЮНИХ СПОРТСМЕНІВ ЛУГАНЩИНИ (ФОТО)

 17 грудня Луганську область відвідав Президент національного олімпійського комітету України Сергій Бубка. Про це повідомляє Управління  молоді та спорту Луганської цивільно-військової адміністрації.

В рамках робочого візиту Президент НОК України завітав у місто Сєвєродонецьк, де у будівлі Луганської облдержадміністрації відбулась зустріч з головою Луганської облдержадміністрації-керівником обласної військово-цивільної адміністрації Юрієм Гарбузом та спортивною спільнотою Луганщини.

Під час спілкування, очільник області розповів про спортивні здобутки наших спортсменів-олімпійців та роботу, яка ведеться з модернізації обласного фізкультурного центру «Олімп».

– Щиро радий вітати вдома справжню спортивну легенду, президента Національного олімпійського комітету України Сергія Бубку. Сердечно дякую Сергію Назаровичу за візит і підтримку олімпійського руху в Україні. Окрема вдячність за сучасне гімнастичне обладнання для Луганського обласного ліцею-інтернату фізичної культури і спорту та ДЮСШ області. Ми й надалі працюватимемо над розвитком спортивної інфраструктури і покращенням умов для підготовки спортсменів та неодмінно відновимо єдність і спортивну славу Луганщини! – Сказав Юрій Гарбуз.

У свою чергу Сергій Бубка подякував главі ВЦА за роботу, яка ведеться у спортивній сфері області та розповів про плани та перспективи розвитку олімпійського спорту в Україні.

Після вітальних слів Юрій Гарбуз урочисто передав ключі від автомобіля Skoda–Octavia 7, що придбано за кошти облбюджету, для потреб Луганської обласної школи вищої спортивної майстерності.

У свою чергу, за вагомий внесок у розвиток фізичної культури та спорту Луганської області Сергій Бубка відзначив почесними грамотами, подяками та цінними подарунками від НОК України керівництво області та провідних представників спортивної спільноти Луганщини.

По завершенню урочистої частини у Сєвєродонецьку, делегація НОКа вирушила до міста Кремінна, де Сергій Бубка ознайомився зі спортивною інфраструктуро на обласній фізкультурній базі «Олімп». Після цього, очільник НОК України передав спортсменам Луганської області комплект сучасного гімнастичного обладнання провідної світової компанії «Janssen-Fritsen», що використовується під час усіх престижних міжнародних змагань, зокрема й Олімпійських ігор.

– Луганщина завжди славилися своїми спортивними традиціями. Тут люблять спорт. Навіть в дуже непростих умовах люди знаходять можливість займатися фізичною культурою і спортом. Я дуже радий, що відсьогодні юні гімнасти матимуть можливість розвиватись і зростати завдяки високоякісному сучасному обладнанню, – зазначив Сергій Бубка передаючи обладнання та висловив вдячність керівництву Міжнародної федерації гімнастики (FIG), компанії  «Janssen-Fritsen» та «Sport for Children Foundation», у співпраці з якими вдалося вирішити питання з безкоштовним постачанням обладнанням, загальна вартість якого становить біля 2,5 мільйонів гривень.

Відтепер юні вихованці Луганського обласного ліцею-інтернату фізичної культури і спорту та спортсмени ДЮСШ області матимуть сучасне обладнання для тренувань і удосконалення спортивної майстерності