Гарячі новини

"Регіони як вони є". У Львівській Національній Опері відзначили 130-річний ювілей Йосифа Сліпого

Урочиста академія «Великого бажайте!» відбулася у Львівській Національній Опері з нагоди 130-річчя з Дня народження Йосифа Сліпого та 20-річчя єпископських свячень Митрополита Львівського Ігоря Возьняка, повідомляє Львівська облрада.

«Патріарх Йосиф Сліпий своїм життям писав історію. З під його пера вийшли численні твори, послання, звернення, зокрема «Заповіт». У якому автор закликає: «полюбіть науку, плекайте і збагачуйте її своєю працею та своїм знанням, будьте її служителями! Споруджуйте храми науки, вогнища духовної сили Церкви та Народу, пам'ятаючи, що немислиме повне життя Церкви й Народу без рідної науки», - наголосив Володимир Груца.

«Дуже символічно, що водночас із ювілеєм Йосифа Сліпого, громада відзначає двадцятиріччя служіння Владики Ігоря Возьняка. Адже 29 листопада 2011 року було урочисто проголошено про створення Львівської Митрополії Української Греко-Католицької Церкви та інтронізовано Митрополита Львівського. Ним став Архиєпископ Львівський Ігор, він також має своє покликання. У його житті відображені молитва і тихе служіння», - підсумував Володимир Груца.

На завершення урочистого вечора у Львівській Національній Опері відбулася прем’єра ораторії Ігоря Щербакова «Великого бажайте!» лібрето Михайла Перуна.

Виконавці: Хор та камерний оркестр Заслуженої академічної капели України «Трембіта», Симфонічний оркестр оперної студії Національної музичної академії ім. Миколи Лисенка. Концертмейстер оркестру – Марта Бура.