Гарячі новини

"Регіони як вони є". У Франківську нагородили учасників виставки-конкурсу “Станіславів – столиця ЗУНР” (ФОТО)

В Івано-Франківську відбулась виставка-конкурс «Станіславів – столиця ЗУНР», яка тривала впродовж грудня й січня на базі Центру патріотичного виховання імені Степана Бандери, пише Галка.

До участі у виставці було залучено понад 70 вихованців із 35-ти закладів освіти міста, які представили 54 роботи, виконані у різних техніках та стилях, повідомляє “Галка” з посиланням на Департаментом освіти та науки Івано-Франківської міської ради.

Це і фотографії, малюнки, колажі, витинанки, орігамі, і вироби з бісеру, глини, лозоплетіння, ткацтво. Також були вироби з дерева, об’ємного пінопласту, соломоплетіння, паперопластика, художня ковка, вишивка, вироби зі шкіри.

На базі Центру патріотичного виховання ім. Степана Бандери відбулося нагородження учасників конкурсу та керівників проектів.

 

 

 

 

ОДА нагадує: 

ороку 22 січня весь український народ із вдячністю згадує тих героїв, які боролися за об’єднання усіх національно-демократичних сил українства, хто словом i багнетом намагався відродити незалежну Соборну Українську державу. Ідея всеукраїнської єдності формувалася ще з часів Київської Русі, Галицько-Волинської держави, визвольної війни під проводом Богдана Хмельницького, Гетьманщини.

22 січня 1919 року на Софіївській площі, біля пам’ятника гетьману Богдану Хмельницькому, у присутності десятків тисяч киян лідери УНР і повноважна делегація ЗУНР заявили про свій непохитний намір збудувати єдину соборну Українську державу".