Гарячі новини

"Регіони як вони є". Наступного року на Львівщині святкуватимуть 150-річчя від дня народження Соломії Крушельницької

У 2022 році світова музична спільнота відзначатиме 150-річчя від дня народження української оперної  співачки Соломії Крушельницької., повідомляє Львівська облрада.

Цей ювілей увійшов до переліку пам’ятних дат ЮНЕСКО на наступні два роки. Відтак  депутатська комісія з питань культури, інформаційної політики та промоції підтримала пропозицію відзначити на Львівщині пам’ятний ювілей, проголосити 2022 рік роком Крушельницької  та передбачити низку заходів. 

Зокрема, в межах святкувань Музично-меморіальний музей С.Крушельницької у Львові планує ряд спільних проєктів із закладами культури та різними інституціями. Також з ініціативи Львівського відділення Спілки художників України готується виставка художніх робіт, присвячених видатній співачці.

Окрім того, з нагоди відзначення у 2022 році 150-річчя Наукового товариства імені Шевченка за пропозицією комісії вирішили звернутися до Національного банку України виготовити пам’ятну  монету та створити оргкомітет з відзначення ювілею. 

Депутати під час засідання комісії також підтримали ініціативу представників ВО «Українська Гельсінська спілка» звернутися до міського голови перейменувати одну з вулиць Львова іменем Михайла Гориня – активного борця за незалежність, українського правозахисника, дисидента і політв'язня радянських часів, народного депутата України 1-го скликання, ініціатора ланцюга єднання. 

«Ми підтримуємо таку ініціативу і чекаємо пропозицій від міської влади», - зазначив голова комісії Святослав Шеремета.