Гарячі новини

"Регіони як вони є". На Верховинщині втретє зустрічатимуть гуцульську спільноту України

На Верховинщині втретє зустрічатимуть гуцульську спільноту України, повідомляє Івано-Франківська ОДА.

Товариство «Гуцульщина», зорганізувавшись у 1990 році задля відродження, примноження матеріальної, духовної гуцульської культури, місцевих традицій і обрядів, започаткувало Міжнародні гуцульські фестивалі, у рамках яких проводяться також науково-практичні конференції, симпозіуми, спортивні та різні молодіжні заходи.

 

Як повідомляють на сайті Івано-Франківської ОДА, щороку він проходить в одному із мальовничих районів Гуцульщини.

 

Кожен фестиваль — це сторінка гуцульського розвою, розкриття великого народного таланту, утвердження Гуцульщини у своїй рідній Українській державі та світі.

 

У 2022 році Верховинський район вже втретє буде приймати у себе всю гуцульську спільноту країни та ближнього зарубіжжя. На теренах Верховинщини було проведено І та ХХ ювілейний фестиваль.

 

Належна підготовка до проведення такого масштабного заходу вимагає неабиякої праці як з боку влади, так і з боку відповідних відділів, установ та організацій, яких безпосередньо будуть брати участь у дійстві.

 

Тому, 18 серпня у районній державній адміністрації відбувся «круглий стіл» з питань проведення XXVIІІ Міжнародного гуцульського фестивалю на Верховинщині.

Участь у заході взяли голова районної державної адміністрації Василь Бровчук, голова ГО Всеукраїнського товариства «Гуцульщина» Дмитро Стефлюк, голова районної ради Юрій Філипчук, голова Верховинського районного товариства «Гуцульщина» Ярослав Кікінчук та інші.