Гарячі новини

«Право на захист» допомогло відновити роботу дитячого садка «Берізка» в селі Зеленопілля Бахмутської ТГ

Співробітники благодійного фонду «Право на захист» допомогли відновити роботу дитячого садка «Берізка» в селі Зеленопілля Бахмутської ТГ, повідомляє ГО "Право на захист."
 
Цей заклад відвідують діти з двох сусідніх населених пунктів – Зеленопілля (Бахмутська ТГ) та Курдюмівки (Торецька ВЦА).
 
Під час візиту до Зеленопілля стало відомо, що з середини літа тут перестав функціонувати дошкільний дитячий заклад «Берізка» через невідповідність питної води санітарним нормам: таку воду дітям вживати протипоказано.
 
"Наша колега дізналася, що водопостачання частково припинили через ремонт водогону. Наразі за сприяння міжнародної неурядової організації ACTED Ukraine до села прокладають окрему комунальну мережу", - розповіли у ГОю
 
Поки тривали ремонтні роботи, дитячий садок не працював. Педагоги вимушені були піти у відпустку власним коштом.
 
З проханням допомогти у відновленні роботи закладу громадяни звернулися до Марина Попик, спеціалістки з моніторингу Фонду. Разом з юристом з питань децентралізації Євгеном Максименком були складені запити до відповідальних служб та проведені перемовини з держслужбовцями різних рівнів.
 
Результат не змусив довго себе чекати – в дитячому садочку відкрили спільну групу яка працює без обіду, де всі діти займаються разом. Така альтернатива триватиме на період проведення ремонтних робіт з заміни водогону.