Гарячі новини

Першокласники 4-х шкіл Луганської області вчаться за інтегрованим курсом, який у 2018-му чекає на усіх

Про реформування системи освіти у Луганській області на брифінгу для ЗМІ 25 вересня розповів директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк.

Він нагадав, що Верховною Радою України у другому читанні було прийнято новий Закон України «Про освіту», який наразі знаходиться на підпису у Президента.

Його вступ в дію розблокує можливості для подальшого реформування сфери освіти. Проте, відповідні зміни вже відбуваються, в тому числі і на Луганщині.

Що стосується мови освіти, директор Департаменту підкреслив, що вона потрібна бути державною.

Починаючи з наступної осені року, на школярів чекає 12 років навчання за новими стандартами та методиками.

Також зараз у чотирьох школах Луганщини триває пілотний проект, у рамках якого першокласники вчаться за новим інтегрованим курсом, який у майбутньому чекає на усіх.

Окрім того, наша область  підтверджує високий рівень загальної середньої освіти. Так, за результатами цьогорічного зовнішнього незалежного оцінювання Луганщина посіла високе десяте місце серед областей України.

«У складних умовах, у яких останні роки перебуває Луганщина, для нас потрапляння до десятки – це як перемога, – наголосив Юрій Вікторович. – Вчителі виконали поставлені перед ними завдання, а учні підтвердили достатньо високий рівень своїх знань».

Щодо реформування вищої освіти, він нагадав, що в області розпочалася реалізація проекту університетського кампусу «Університет майбутнього» – інноваційної моделі нового студентського містечка, запропонованого головою Луганської обласної державної адміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації Юрієм Гарбузом.

Розповідаючи про переваги проекту, Юрій Стецюк акцентував: «Нам необхідна якісна вища освіта. І завдяки втіленню цієї ідеї ми досягнемо високих показників у зазначеному напрямі!»

Відносно нещодавно започаткованого спільно зі львів’янами проекту «Схід і Захід разом: формуємо довіру за шкільною партою» на брифінгу було відзначено, що перші кроки його реалізації очікуються все у жовтні, а саме – обмін досвідом вчителями.

Поступово виконує поставлені перед нею завдання громадська організація «Асоціація освітян Луганщини», куди, за словами директора Департаменту освіти і науки, наразі слід більше залучати активних молодих фахівців, які зможуть рушити нашу освіту вперед.