Гарячі новини

На Франківщині у Спаській громаді створили 12-кілометровий туристичний маршрут

У Спаській територіальній громаді реалізували проєкт “Шляхами незвіданих Карпат”. У межах ініціативи у тергромаді створено та промарковано новий туристичний маршрут загальною протяжністю понад 12 кілометрів.

Проєкт втілили завдяки перемозі торік в одинадцятому обласному конкурсі проєктів та програм розвитку місцевого самоврядування. На його реалізацію спрямовано 250 тисяч гривень: 125 тисяч виділено з обласного бюджету та ще стільки – з місцевого. Про це розповів голова громади Микола Медвідь, пише “Галка”.

За його словами, основна мета проєкту, передусім, полягала у створенні якісної туристичної навігації на території громади. На карту цього проєкту нанесли п’ять об’єктів.

«Зокрема, це церква Преображення Господнього у селі Спас; Церква Собору Пресвятої Богородиці в селі Суходіл; Церква Чуда Архистратига Михаїла (с. Липиця); Ялинівський камінь та гора Брустурувата, – сказав Микола Медвідь, – У напрямку цих туристичних об’єктів встановили п’ять туристично-інформаційних стендів, зробили колірне маркування маршруту. Все це здійснено задля покращення доступності до туристичних локацій».

Як відзначив Микола Медвідь, вагому допомогу та підтримку громаді у втіленні ініціативи надало управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій облдержадміністрації. Очільник ТГ зауважив, що Спаська громада має високий потенціал для розвитку туризму.

«Спаська ТГ – край з унікальними можливостями для розвитку туризму. Створення нових маршрутів – це можливість запропонувати туристу пізнати нашу територіальну громаду. В громаді гармонійно поєднується багата культурно-історична спадщина, мальовнича неповторна природа та щира гостинність мешканців бойківського краю. Переконані, що туристу буде у нас цікаво», – зауважив Микола Медвідь.