Гарячі новини

На Франківщині “СТАН” влаштовує правозахисну майстерню соціального перфомансу “Свідомі діяти” в освітньому домі “Хата-Майстерня”

З 13 по 16 листопада Молодіжна організація “СТАН” влаштовує правозахисну майстерню соціального перфомансу “Свідомі діяти” в освітньому домі “Хата-Майстерня” (с. Бабин, Івано-Франківська область).

Мета Правозахисної майстерні - сприяти діалогу та примиренню в українському суспільстві, протидіяти упередженням і дискримінації.

Учасники та учасниці: ознайомляться із досвідом ефективного використання мистецьких практик з метою захисту прав людини, становлення діалогу в громадах, сприяння миру (власний досвід організації “СТАН”, та досвід світових мит(-ців/чинь)- акціоніст(-ів/ок), будуть мати змогу обмінятись своїм досвідом); розроблять спільний перфоманс до Міжнародного дня толерантності, 16 листопада.

Перфоманс за методикою форум театру стане інтервенцією в простір Івано-Франківська; оволодіють необхідними інструментами для поглиблення діалогу у своєму середовищі.

“Наша цільова аудиторія: активісти та активістки, митці та митчині, зокрема з числа внутрішньо переміщених осіб, люди різної національності та етнічного походження, представники та предстаниці різних спільнот зі своїм унікальним досвідом. Ми також відкриті для молоді шкільного віку, - говорить тренерка майстерні Олеся Архіпова, - У такому різноманітному колі ми спробуємо усвідомити, хто такий активіст, його призначення та інструменти дій”.