Гарячі новини

Майже 80 українських та іноземних митців відвідали Луганщину в рамках Шевченківських свят

Щорічну естафету проведення Міжнародного Шевченківського літературно-мистецького свята «В сім’ї вольній, новій» Луганщина отримала від Сумської області.Про це повідомляєпрес-служба Луганської ЦВА.

Так, поети й письменники з України та зарубіжних країн провели літературні зустрічі у Кремінній, Лисичанську, Рубіжному, Сєвєродонецьку, а також Новоайдарському, Новопсковському, Сватівському і Старобільському районах.

Наприклад, читачі Лисичанської бібліотеки для дітей мали змогу поспілкуватися з дослідниками та членами Національної спілки письменників України – Петром Засенком та Сніжаною Ходзінською із м. Суми. На пам’ять гості подарували їм збірки своїх творів з найкращими побажаннями.

А до смт Новоайдар завітали Георге Колцун з Молдови (м. Кишинів), Рустем Наільюли Жангожа з Казахстану, Любов Гонтарук з Тернополя, Георгій Бурсов з Києва та наш земляк Григорій Половинко.

Крім цього, в Новопсковському районному Центрі культури та дозвілля шанувальники творчості Великого Кобзаря зустрілися з народним артистом України, лауреатом Національної премії  ім. Т. Шевченка Анатолієм Паламаренком, академіком Української академії екологічних наук, доктором філософії в галузі біології, головою Кримського осередку наукового товариства ім. Т.Шевченка Петром Вольвачем, українським письменником, головою Львівської організації спілки письменників України Ігорем Гургулим, заслуженим працівником освіти України, членом Національної спілки письменників України, лауреатом обласної премії ім Т. Шевченка (Хмельницька обл.) Ніною Шмуриковою, поетесою, композитором, головним редактором КП «Інформаційна агенція «Боярка-інформ» (Київська обл.) Тетяною Зубковою та членом Національної спілки письменників України, викладачем Рівненського автотранспортного коледжу, лауреатом премії ім. В.Поліщука Іриною Мельник.

У свою чергу, делегація письменників, за участю сучасних творців слова і діячів культури Надії Кошель, Сергія Кривоноса, Лесі Низової та Лесі Степовички (Олександри Шуман) відвідали Рубіжанську центральну міську бібліотеку, КУ «Міський музей», Рубіжанський індустріально-педагогічний технікум та  Рубіжанський міський Центр туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді.