Гарячі новини

Львівські бібліотекарі презентували аудіоальбом поезій Лесі Українки "Нам з тобою" (ВІДЕО)

У Львові бібліотекарі та читачі записали аудіоальбом із 22 поезій Лесі Українки. Проєкт "Нам з тобою" присвятили 150-річчю з дня народження поетеси, повідомляє Суспільне.

В альбомі є лірика, уривки з казок, поем та дитячі вірші. Це спільна робота дітей-читачів, батьків, волонтерів та працівників 10 львівських бібліотек.

 

"Це був дуже цікавий і захопливий досвід. Поезія Лесі дуже цікава. Коли ти її читаєш, відчуваєш дуже різні емоції і почуття. Багато в неї є поем і віршів, які можуть довести до сліз. Я читала уривок із "Лісової пісні", — каже учасниця проєкту Тетяна Чемна.

Записали аудіозбірку на студії звукозапису Центральної дитячої бібліотеки Львова.

"Тут працює бібліотекар і звукорежисер Ігор Харачко, який записував цих людей, обробляв кожний запис, накладав музику. Він відбирав по тембру голосу, за поезією, щоб це було логічно і плавно переходило одне в одне і було чимось одним, як вистава", — каже завідувачка відділу мистецтв Центральної дитячої бібліотеки Галина Труш.

Це вже другий аудіоальбом поезій, записаний у цій студії. Перший створили у 2019 році – це був запис поезій Богдана-Ігоря Антонича "Принагідний гість".

"Почалося з чого, що ми почали записувати творчість дітей, наших читачів, – якщо хотіла записати дитина вірш, пісеньку чи будь-що, що вона придумала. Ця студія аматорська, але разом з тим цього достатньо для того, щоб проявити свої можливості", — каже заступниця директора Бібліотечної системи для дітей Львова Наталія Бібіка.

Презентація альбому "Нам з тобою" відбулася у бібліотеці. Послухати презентовану аудіозбірку поезій Лесі Українки можна буде на YouTube-каналі "Бібліотеки Львова для дітей".