Гарячі новини

Луганщина представила свій туристичний потенціал на фестивалі «Мандруй Україною»

У рамках відзначення 30-ї річниці Незалежності України у Національному музеї народної архітектури та побуту України «Пирогово» розпочався перший фестиваль «Мандруй Україною».

Сьогодні, 23 серпня, Луганська область представляє свій туристичний, культурний і гастрономічний потенціал.

Промоції регіону та туристичним магнітам Луганщини будуть присвячені презентації: «Біловодщина – столиця українського конярства», в рамках якої учасники виставки дізнаються про найстаріші на Україні державні кінні заводи: Деркульський, Лимарівський та Новоолександрівський. «Активний відпочинок заповідними стежками Кремінщини» - один з перспективних напрямків рекреаційного туризму, а також об’єкти, що увійшли до перших офіційно зареєстрованих туристичних маршрутів Луганщини: «Перлини Новоайдарщини» та «Атмосферний Старобільськ».

Як розповіла заступник голови облдержадміністрації Наталія Романенко, яка очолює луганську делегацію: народні майстрині Олена Бондаренко зі Сватового, Аліна Тимощенко – з Сєвєродонецька та Ольга Колтунова – зі Станиці Луганської проведуть майстеркласи з лялькарства та «кодування імен» у вишиваних візерунках. Крім того, представлена крафтова продукція пасіки «Медове джерело» та цукерки – фрукти в шоколаді від ТМ «Світ Р».

«Усі чотири райони Луганської області поділяться своїми цікавинками та по-доброму похизуються своїми талановитими людьми», – зазначила вона.

24 серпня представники Луганської області долучаться до панельної дискусії «Туристичний маркетинг - блогери».