Гарячі новини

ЛУГАНЩИНА ГОТУЄТЬСЯ ЗУСТРІЧАТИ ПОТЯГ ЄДНАННЯ УКРАЇНИ «ТРУХАНІВСЬКА СІЧ»

ЛУГАНЩИНА ГОТУЄТЬСЯ ЗУСТРІЧАТИ ПОТЯГ ЄДНАННЯ УКРАЇНИ «ТРУХАНІВСЬКА СІЧ». Про це повідомляє Управління молоді та спорту Луганської ЦВА.

 Підготовку до свята сьогдні обговорили  в облдержадміністрації під час робочої народи під керівництвом заступника голови Луганської ОДА Ольги Лішик.

У нараді, зокрема, взяли участь представники правоохоронних органів, військовослужбовці, представники структурних підрозділів облдержадміністрації, керівництво Сватівської райдержадміністрації.

Так, було розглянуто програму Всеукраїнської акції «Потяг єднання України «Труханівська Січ», визначено основні локації, що працюватимуть на місці таборування. Тема цьогорічної Акції – «Уроки історії. Перемоги та поразки Визвольних змагань та збройної боротьби за Незалежність 1918-2018 роки».

Згідно запланованого маршруту, Потяг стартує 14 червня з Тернопільської області, місто Чортків. На Луганщину, у місто Сватове, він прибуде 8 липня та пробуде до 11 липня. У дні таборування до заходу долучаться діти та молодь з усієї області, військовослужбовці та курсанти, громадські організації. Фінішною точкою цьогорічного маршруту стане острів Джарилгач (1 липня-10 серпня).

Зазначимо, що всього, з квітня 2016 року було організовано 12 Потягів, які охопили всі області та, частково, районні центри України. Загалом, у проекті прийняли участь, як пасажири Потягу, понад двох тисяч людей.