Гарячі новини

Гуцульська коров’яча бриндза отримала захищене географічне зазначення в ЕС

Відбулося чергове засідання підкомітету Україна-ЄС з питань географічних зазначень. У складі української сторони взяли участь представники Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

Під час засідання Україна заявила про намір одержати в Європейському Союзі правову охорону для трьох нових географічних зазначень України, зареєстрованих відповідно до європейських стандартів, а саме: гуцульська овеча бриндзя, гуцульська коров’яча бриндза та мелітопольська черешня.

«Для українських виробників правова охорона в ЄС – це можливість виходу на європейський ринок продукції з доданою вартістю, що підвищує рентабельність українських товарів та їх репутацію, стимулює увагу до регіонів їх походження та позитивно впливає на розвиток туризму», – зазначив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Олександр Романішин.

Як повідомляє Мінекономрозвитку, в планах України на наступний рік – нові географічні зазначення для меду, горіхів, українських вин: продуктів, які є уособленням багатства української природи та традицій.

Географічне зазначення є знаком, що наноситься на упаковку продукту і засвідчує його високу якість, багаторічну традицію виробництва й особливий зв’язок з територією, де його виготовляють. Право на географічне зазначення дозволяє перешкоджати використанню зазначення третіми сторонами, чиї продукти не відповідають необхідним стандартам.