Гарячі новини

Голова Луганської ОДА оголосив про створення музею АТО/ООС та меморіалу Старобільського кладовища

Голова обласної державної адміністрації  Сергій Гайдай провів урочисту зустріч із родинами загиблих захисників України та ветеранами АТО/ООС, повідомляє Луганська ОДА, пише East|West ostrovok.

 

«Хотів поговорити саме з бійцями, які воювали, та родинами наших героїв. Адже проблем дуже багато і їх потрібно вирішувати», – розпочав розмову Сергій Гайдай.

 

 

 
Він розповів учасникам зустрічі, що наразі бюджетним коштом ремонтуються два ветеран-хаби. Найближчим часом у Сєвєродонецьку за позабюджетні кошти почнеться облаштування Алеї Слави на кшталт тієї, що у Дніпрі. А згодом буде створений музей, присвячений операції Об’єднаних сил та її учасникам. Реалізацію цього проєкту курує Яніка Мерило – радниця Віце-прем'єр-міністра – Міністра цифрової трансформації,

 

Планується, що на створення музею будуть залучені кошти міжнародних організацій.

 

«Оберіть декілька людей, з якими ми будемо спілкуватись щодо організації музею. Подавайте свої ідеї. Ми щороку збираємося біля пам’ятника Олександру Радієвському, але нам потрібні Алея Слави, де будуть увічнені імена усіх наших героїв, та музей», – акцентував Сергій Гайдай.

 

Він також підняв питання перетворення на меморіал Старобільського кладовища. За його словами, вже завершено перший етап щодо зміни цільового призначення земельної ділянки. У вересні Чмирівська тергромада завершить розробку землевпорядної документації. Усі роботи із землеустрою мають завершитись у травні 2022 року.

 

«Для мене найскладніша місія – спілкування з дітьми загиблих воїнів. Важко дивитись їм в оченята, адже батьків ніхто не замінить. Проте, турботу про них вважаю своїм громадянським обов’язком. 1 вересня кожний учень цієї категорії отримає у подарунок канцелярське приладдя», – зазначив очільник Луганщини.

 

Сергій Гайдай наголосив, що "для усіх, хто захищав Україну, а тим більш, для родин героїв, що віддали життя за незалежність нашої держави, його двері завжди відкриті у будь-який час".