Гарячі новини

"Франківськ не виконав рішення ООН”: церква Московського патріархату офіційно відреагувала на виселення з міста

Сьомого лютого в Івано-Франківську церкву Московського патріархату виселили з комунальних приміщень на вулиці Чорновола (ФОТО).

 

На сайті УПЦ Московського патріархату з’явився офіційний коментар з приводу цих подій. Там підтвердили, що постанову про примусове виселення ними було отримано пообіді у п’ятницю, 4 лютого 2022 року.

Підготоване впродовж вихідних та подане до відділу державної виконавчої служби Івано-Франківська клопотання про відкладення виконавчих дій, кажуть церковники, не взяте до уваги. За їх словами, документ прийняли, зареєстрували, але розглядати не стали, пише Галка.

Також там впевнені, що влада Франківська порушила прохання Комітету з прав людини Організації Об’єднаних Націй від 22 листопада 2019 року відповідно до додаткового протоколу до Міжнародного пакту про громадянські таполітичні права. Тоді представники Московської церкви одноосібно переконували представників міжнародної організації, що вони виграли судові спори, і їх можливе виселення з будівель на Чорновола є незаконним.  Комітет нібито закликав утриматися від виселення громади.

“Наразі віряни УПЦ змушені забрати все з храму, у якому молилися 30 років, і у громади немає приміщення для богослужінь.
Відтепер парафіяни храму не матимуть місця і для звершення соціального служіння. При храмі годували нужденних, роздавали одяг та ліки. Вочевидь, далі доведеться годувати безхатченків під міською радою, кажуть у єпархії.

Нагадаємо, наприкінці 2021 року завершився судових розгляд у всіх інстанціях справи щодо виселення УПЦ Московського патріархату – влада Франківська не продовжила термін оренди приміщень і планує відкрити там дитсадок, який працював за цією адресою понад 30 років тому”, – йдеться у повідомленні церкви.