Гарячі новини

Франківців запрошують на прем’єру мюзиклу “Гуцулка Ксеня” (ФОТО)

Франківський драмтеатр запрошує прикарпатців на прем’єру мюзиклу “Гуцулка Ксеня”.

Лібрето і музика Ярослава Барнича, режисер мюзиклу – народний артист України Ростислав Держипільський.

“Гуцулка Ксеня” – це поєднання сучасних технологій з українською автентикою, інформує “Галка”.

За сюжетом, у 1936 році до Ворохти прибувають зі США українські емігранти, щоб знайти молодому хлопцеві наречену в Карпатах. Батько заповідав йому мільйон доларів, але за умови, якщо він знайде на історичній батьківщині “свідому українку” та одружиться з нею.

За словами режисера Ростислава Держипільського, це довгоочікувана прем’єра від івано-франківського драмтеатру.

“Після того як ми виконали оперету Ярослава Барнича “Шаріка”, вирішили, що поставимо ще і його “Гуцулку Ксеню”. Багато сюрпризів було над роботою, і думаю, багато ще несподіванок буде. Дуже знаково, що в ювілейний 80-ий сезон ми презентуємо роботу першого диригента франківського драмтеатру. Для мене особисто це величезна дань великому генію”, – каже Держипільський.

Головну роль у мюзиклі виконуватиме молода актриса Валерія Мочарська. Крім того, у виставі зіграють заслужені артисти України Олексій Гнатковський, Любов Ніколаєнко, Віктор Вітушинський, Галина Баранкевич, Надія Левченко, Ольга Комановська та інші.

Головним балетмейстером, який працював над пластичним рішенням мюзиклу, став Дмитро Лека.

“Гуцулка Ксеня” для мене – величезний досвід. Це не класичний танець під певну музику. Це сучасний танець. Хочемо, щоб кожна пісня та образ пластично доповнювалися. Ми не маємо жодного професійного танцівника – актори ходили на заняття і рухатимуться на сцені самі”, – каже Лека.

Львів’янка Валерія Мочарська каже, що над пропозицією Держипільського виконати роль гуцулки Ксені роздумувала не довго.

“Я дуже рада, що мені випав такий шанс. Все відбулося дуже швидко. В деякій мірі це рішення було авантюрно – складно, але захоплююче. Тепер уже можу точно казати, що мені подобається франківський театр, акторський склад, режисер. Усі тут дуже відкриті і готові допомогти”.

Акторську гру підкреслюватимуть яскраві декорації та костюми, серед яких глядачі побачать колекцію гуцульських гунь Руслани Гончарук. Родзинкою сценічного вечора стане лазерне шоу від команди “Show Service”.