Гарячі новини

Дні Іспанії у Львові: у Палаці Потоцьких презентували програму «Львів іспанський»

Сьогодні, 28 вересня, в Палаці Потоцьких  в межах Днів Іспанії у Львові відбулося відкриття історико-культурної програми «Львів іспанський».

Від імені керівництва Львівської обласної ради присутніх привітав голова депутатської комісії  з питань історико-культурної спадщини та туризму Іван Щурко та наголосив: «Українсько-іспанські стосунки реалізовувалися віддавна: через пізнання історії, культури двох країн, наших народів,через обміни. Саме завдяки цьому стираються відстані між країнами і ми стаємо ближчими один до одного. Переконаний, у нас є усі можливості для розвитку економічної, міжнародної, культурної співпраці, збереження історико-архітектурної спадщини. Нам ще є багато чого до взаємного пізнання і такі акції у цьому допомагають».

Мета ініціативи - представити приклади іспанської присутності у Львові та загалом в Україні, зокрема через такі пам’ятки як Церква святого Архистратига Михаїла у Львові, збудована свого часу як храм Ордену кармелітів босих. У храмі збереглася унікальна для Центрально-Східної Європи іконографія, яка презентує католицьких святих іспанського походження – святу Тересу від Ісуса та святого Йоана від Христа.

НАГАДАЄМО, 28 та 29 вересня з офіційним візитом на Львівщині перебуває Посол Іспанії в Україні Сільвія Кортес Мартін. В межах візиту відбудеться також зустріч з керівництвом Львівської обласної ради, відкриття фотовиставки «Каміно-де-Сантьяго» та  відвідання Навчально-виховного комплексу Школи-садка «Софія», а також зустріч із викладачами та студентами іспанської філології Львівського національного університету імені Івана Франка.

Заходи організовують представники ГО «Міжнародне товариство українсько-іспанської дружби».