Гарячі новини

Державне агентство України з питань кіно опублікувало офіційний трейлер фільму «Дике поле», знятого за романом Сергія Жадана «Ворошиловград» (ВІДЕО)

Державне агентство України з питань кіно опублікувало офіційний трейлер фільму «Дике поле», знятого за романом Сергія Жадана «Ворошиловград». Вихід стрічки у широкий прокат заплановано на 8 листопада цього року.

 

 

 

За сюжетом картини, головний герой Герман Корольов змушений повернутися у своє рідне містечко на Донбасі. Його старший брат безслідно зник, і тепер він єдиний, хто може захистити сімейний бізнес — стару бензоколонку — від рейдерського захоплення. Події розгортаються у 2010 році в Старобільську.

Над кіноадаптацією роману «Ворошиловград» працювали режисер Ярослав Лодигін (для нього це дебют у великому кіно) і Наталія Ворожбит. Бюджет картини склав 1,1 мільйон євро.

«Ми знімали в неймовірно красивих місцях, і я радий, що наш оператор Сергій Михальчук зміг передати на екрані яскраве і точне зображення Донбасу, саме такого Донбасу і Сходу України, яким його описував Сергій Жадан у книзі», — розповів режисер стрічки Ярослав Лодигін.

Головні ролі у фільмі виконали Олег Москаленко (Герман), Руслана Хазипова (Оля), Олексій Горбунов (пастор), Володимир Ямненко (Коча), Євгенія Муц (Катя). Епізодичну роль зіграє і сам Сергій Жадан.

Роман Сергія Жадана «Ворошиловград», визнаний найкращою українською книгою десятиліття за версією літературної премії ВВС Україна. Твір також отримав швейцарську літературну премію Фонду Яна Михальські.