Гарячі новини

ЗСУ збили у вівторок 73 із понад 90 ракет, випущених російськими військами, також усі 10 безпілотників Шахід-136

73 із понад 90 ракет, випущених російськими військами, збито, а також усі 10 безпілотників Шахід-136, повідомив речник Командування Повітряних Сил Збройних Сил України полковник Юрій Ігнат після масованих ракетних ударів по об’єктах енергетичної інфраструктури України у вівторок. Відомо, що внаслідок обстрілу одна людина загинула та шестеро отримали поранення.

«Сьогодні вже у нас понад 90 ракет підтверджено - понад 90 ракет випущено за сьогодні. Крім того, вже додалася інформація, що є ще 10 "Шахідів"… ударних дронів-камікадзе, 10 з них знищено на півдні України повітряним командуванням "Південь". І у нас непогані результати протиповітряної оборони... У нас із понад 90 збито 73 ракети. Це досить пристойний результат", - сказав Ігнат, якого цитує «Інтерфакс-Україна».

Він додав, що у вівторок американські системи ППО NASAMS пройшли перше «бойове хрещення».

Військове керівництво у Києві повідомило, що 18 із 21 випущеної ворогом ракети були збиті над столицею України.

Раніше Міністерство внутрішніх справ України повідомило, що внаслідок атак у Києві у вівторок одна людина загинула і шестеро отримали поранення. Це не остаточні дані про постраждалих і загиблих.

Раніше Ігнат заявив, що атака у вівторок, спрямована в основному на цілі енергетичної інфраструктури, стала найбільшим ракетним ударом Росії з 24 лютого, початку повномасштабної агресії Росії проти України. Унаслідок масованого удару ситуація української енергетики є критичною, повідомив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

«Постраждало близько 15 об’єктів у різних областях. Через це маємо відключення в Києві, у Вінницькій, Волинській, Донецькій, Дніпропетровській, Житомирській, Київській, Кіровоградській, Львівській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій та Чернігівській областях», - сказав Тимошенко. Він додав, що електропостачання позбавлені близько семи мільйонів користувачів.