Гарячі новини

Зеленський про "гарячі точки" понеділка: з 14 випущених дронів ЗСУ вдалося збити 11 - Бахмут, Хмельниччина, Одещина

Президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні розповів про військову ситуацію в районі Бахмута . 

"Постійно перебуваю на зв'язку з нашими командувачами. Особлива увага - ситуації на сході, зрозуміло - у Донецькій області. Бахмутський напрямок - ситуація стає дедалі складнішою. ​​Ворог постійно знищує все, що можна використовувати для захисту наших позицій, для закріплення та оборони", – повідомив Зеленський.

Крім того, президент розповів про підсумки російського обстрілу дронами-камікадзе за добу.

 З 14 випущених дронів ЗСУ вдалося збити 11.

"На жаль, були і влучення. Поранено трьох працівників ДСНС у Хмельницькому, двоє загинули. Мої співчуття сім'ям. Другий дрон потрапив саме тоді, коли почалося гасіння пожежі після першої", - розповів президент.

На Одещині вдалося відновити подачу електрики після масштабного відключення. "Станом на вечір вся критична інфраструктура та абсолютна більшість споживачів – з електрикою", – повідомив Зеленський.

Командир ЗСУ із позивним Мадьяр розповів про ситуацію в Бахмуті, який російські війська намагаються оточити .

"Тяжко сьогодні, 27 лютого, за всіма без винятками напрямами Бахмута. Поспілкувався з усіма колегами, зараз готуємося до ночі: важко на кожному з напрямків. Щось вони собі знову намалювали, хочуть швидше нас взяти в кільце... Оточення немає, дуже важка "Ситуація на далекому північному фланзі, звідти йдуть штурмові дії ворога. Вони не багаторазові, вони невпинні: лягають, виносять залишки 200-х і 300-х і знову валять", - розповів Мадьяр.

За його словами, росіяни "дуже хочуть перекусити одну із доріг, щоб сформувати оперативне оточення".

"Ворог б'є по місту артилерією, танками, РСЗВ, мінометами, останні додав авіацію. 3-4 рази за ніч залітають літаки", - сказав боєць.

Також він повідомив, що ЗСУ у Бахмуті не мають потрібної кількості озброєнь для наступу.

"Для наступальних дій у нас тут коштів не вистачає. Не вистачає мін, усіх без винятку - від 60-х до 120-х. Не вистачає ручних гранатометів та тих засобів, які потрібні тим, хто щомиті перебуває в контакті (з росіянами). Але я впевнений, що наше командування знає, що робить напередодні подій, на які ми чекаємо», – каже Мадьяр.