Гарячі новини

Завершено розслідування справи стосовно трьох осіб, які запропонували голові Фонду держмайна 5 млн дол. в обмін на призначення на посаду директора ПАТ «Одеський припортовий завод»

НАБУ і САП завершили розслідування стосовно трьох осіб, викритих під час надання частини з 5 млн дол США неправомірної вигоди голові Фонду державного майна України. 21 квітня 2020 року стороні захисту відкрито матеріали слідства для ознайомлення перед скеруванням обвинувального акта до суду.
Дії підозрюваних кваліфіковані за ч.4 ст. 369 КК України («Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі»).

 

Як встановило слідство, підозрювані, фізичні особи, запропонували голові Фонду державного майна України 5 млн дол. США неправомірної вигоди в обмін на призначення на посаду директора ПАТ «Одеський припортовий завод» (99,5% акцій належать державі) наперед визначеної особи. За задумом, це могло допомогти налагодити співробітництво між заводом і низкою  приватних компаній, пов'язаних із ініціаторами корупційного злочину.

 

Підозрювані планували надавати неправомірну вигоду частинами впродовж року з моменту досягнення домовленостей. Під час передачі першого траншу у 50 тис. дол. США їх викрили детективи НАБУ. 

 

В межах розслідування детективи НАБУ встановили й інші факти неправомірних дій з боку підозрюваних, зокрема пов'язаних із пропозицією надання неправомірної вигоди за сприяння у встановленні концесії з володіння низкою ТЕЦ.

 

Розслідування наведених фактів НАБУ та САП розпочали за заявою голови ФДМУ у листопаді 2019 року.