Гарячі новини

Затримано офіцера на Львівщині - 4 тис доларів США за переміщення військовослужбовця по службі

За процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону затримано  та повідомлено про підозру військовослужбовцю однієї з військових частин Львівщини за фактом  одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення уповноваженою особою (ч. 3 ст. 369-2 КК України).Про це повідомляє Офіс Генпрокурора.

За даними слідства, старший лейтенант отримав 4 тис доларів США хабара за вплив на прийняття рішення військовими посадовими особами щодо позитивного вирішення питання про переміщення по службі іншого військовослужбовця Збройних Сил України - з одного Оперативного командування в інше.

На даний час проводяться першочергові слідчі дії. Вирішуються питання щодо обрання офіцеру запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Правопорушення викрито прокурорами спільно зі слідчими слідчого управління Головного управління Нацполіції у Львівській області за матеріалами та спільно з Головним відділом по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління СБУ у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.