Гарячі новини

Захист Чорновол оскаржив її домашній арешт. Апеляцію розглянуть 24 квітня

Захист Чорновол оскаржив її домашній арешт

Київський апеляційний суд 24 квітня о 12: 00 розгляне апеляцію Тетяни Чорновол, якій інкримінують умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, вчинене за попередньою змовою групою осіб небезпечним для життя багатьох осіб способом. Про це повідомляється на сайті суду.

 

Нагадаємо, 10 квітня Державне бюро розслідувань провело обшук у будинку колишньої журналістки, народної депутатки 8-го скликання Тетяни Чорновол. Їй повідомили про підозру «в умисному протиправному заподіянні смерті іншій людині, вчиненого за попередньою змовою групою осіб способом, небезпечним для життя багатьох осіб (п.п. 5, 12, ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України)».

Тетяні Чорновол може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

 

Державне бюро розслідувань 14 квітня допитало Чорновол, якій інкримінують умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, вчинене за попередньою змовою групою осіб небезпечним для життя багатьох осіб способом. 

 

У Держбюро сказали, що в ході допиту підозрювана відмовилася від надання будь-яких показів. Тетяна Чорновол пояснила, що відмовилася давати свідчення, щоб «вони не були використані проти активістів і лідерів Майдану у випадку відміни закону про амністію».

 

Того ж дня на судовому засіданні щодо обрання міри запобіжного заходу Тетяні Чорновол, захист колишньої журналістки заявив про відвід судді Печерського  райсуду м. Київ Сергію Вовку. Відвід судді не задовольнили, а засідання призначили на 16 квітня. 

 

16 квітня Печерський районний суд Києва обрав заповіний захід. Чорноволї відправили під цілодобовий домашній арешт до 8 червня.