Гарячі новини

За розголошення державної таємниці судитимуть прокурора місцевої прокуратури на Луганщині

 

Генеральна інспекція Офісу Генерального прокурора скерувала до суду обвинувальний акт стосовно прокурора одного з відділів Старобільської місцевої прокуратури Луганської області за розголошення державної таємниці (ч. 1 ст. 328 КК України).

 

Досудовим розслідуванням встановлено, що прокурор відділу, виконуючи покладені на нього обов’язки з питань захисту державної таємниці, розголосив відомості про факт проведення негласних слідчих (розшукових) дій третій особі.

 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в м. Краматорську.

 

Підтримання публічного обвинувачення у кримінальному провадженні забезпечуватимуть прокурори Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора.

 

У разі доведення вини, правоохоронцеві загрожує позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років або без такого.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.