Гарячі новини

Викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря – з коксового заводу на Харківщині стягнуть понад 3,5 млн грн збитків

Східним апеляційним господарським судом залишено без змін рішення суду, яким повністю задоволено позов Київської окружної прокуратури м. Харкова про стягнення з ТОВ «Коксовий завод «НОВОМЕТ» майже 3,5 млн грн збитків, завданих державі внаслідок наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря. Про це повідомляє East\West.ostrovok  з посиданням на Офіс генпрокурора.

Прокуратурою було встановлено, що під час перевірки Державна екологічна інспекція у Харківській області виявила порушення товариством з обмеженою відповідальністю вимог природоохоронного законодавства. Підприємство у період з грудня 2019 року по вересень 2020 року, не маючи відповідного дозволу, здійснювало в наднормативному режимі викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря. Прокурором призначено судову інженерно-екологічну експертизу, згідно висновку якої сума збитків складає майже 3,5 млн грн.

Також у вересні 2021 року Новобаварською окружною прокуратурою м. Харкова затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно посадової особи цього підприємства за фактом забруднення атмосферного повітря, що спричинило небезпеку для довкілля (ч. 1 ст. 241 КК України).

>