Гарячі новини

В Україні за тиждень 8 людей померли від грипу

За тиждень з 3 до 9 лютого в Україні від грипу померли 8 людей, повідомили у пресслужбі Міністерства охорони здоров'я.

«За тиждень зареєстровано 8 летальних випадків внаслідок грипу, а з початку епідемічного сезону – 26», — йдеться у повідомленні.

Жоден померлий не був щеплений проти грипу. Упродовж тижня проти грипу вакцинувалися 956 людей, а з початку епідемічного сезону щеплення зробили 236 343 людини.

Загалом за минулий тиждень на ГРВІ захворіли майже 284 тисячі людей, із них 66 % – діти. Близько 1 тисячі осіб були вакциновані.

країнці з китайського міста в Ухані, які вже кілька тижнів перебувають на карантині, звернулися до влади України із закликом евакуювати їх додому. Про це повідомляє Hromadske.
 
"Наш уряд годує нас сніданками про те, що фінансування немає, літак затримується. Нас тут тримають три тижні - ось у нас виліт буде в цей час, потім іншу дату називають. Змінюється інформація, немає місць в Україні, ніде нас поселити", - кажуть українці.
 
За словами одного з українців Святослава Гарасюка, гуртожиток, в якому живуть українські громадяни в Ухані, закрито на карантин, людей випускають тільки в магазин, працюють не всі супермаркети, а ті, які працюють, відкриті тільки до обіду. У продажу немає багатьох продуктів, особливо фруктів, овочів - їх люди масово розкуповують.
 
Українці, які перебувають в Ухані, повідомили, що згодні на двотижневий карантин і готові жити в ізольованому місці і вийти звідти тільки після 100% впевненості, що вони здорові.
 
Нагадаємо, евакуацію громадян України з китайської провінції Хубей, яка повинна була відбутися 11 лютого, відклали на невизначений термін, мотіріруя це тим, що країна не готова в разі екстреної необхідності вжити всіх заходів, і що немає карантинних блоків.
 
Кількість померлих в результаті зараження новим коронавірусів COVID-19 в Китаї досягло 1113 чоловік. Тенденція зростання зберігається.