Гарячі новини

В Старобільському та Новоайдарському районах праціники СБУ виявили два місця зберігання зброї

Служба безпеки України виявила у Луганській області в Старобільському та Новоайдарському районах два місця незаконного зберігання військових засобів ураження, раніше обладнаних військовими з боку «ЛНР».Про це Ostrovok  повідомляє прес-служба СБ Луганської області.

З підземної схованки на території недобудованого санаторію у селі Запорізьке Старобільсьского району правоохоронці вилучили ручний протитанковий гранатомет РПГ-22, тротилову шашку вагою 200 грамів, підривач, три гранати, гранатометний постріл ВОГ-25 та велику кількість патронів для автомата Калашникова. За оперативною інформацією, вказаний арсенал залишив місцевий житель, який у 2014 році приєднався до лав незаконних збройних формувань та брав участь у бойових діях проти українських військових підрозділів.

Інший схрон виявлено у селі Райгородка Новоайдарського району.

За інформацією спецслужби, схованку також облаштував військовий «ЛНР».

У дворі нежилої приватної оселі зловмисник приховав чотири бойові гранати РГД-5 та Ф-1, чотири запали та майже 400 набоїв калібру 7,62 мм.

Обидва бойовика перебувають у розшуку.  

У межах відкритих кримінальних проваджень за ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України триває досудове розслідування.

Заходи з виявлення арсеналів зброї проводились спільно з поліцією та саперами оперативно-тактичного угруповання «Північ» Збройних Сил України.