Гарячі новини

В робочій групі з реінтеграції окупованих територій немає жодного представника інтелігенції Донбасу

Президент України Володимир Зеленський підписав Указ, яким затвердив склад робочої групи з реінтеграції тимчасово окупованих територій у складі Комісії з правової реформи. Про це пише видання "Розвиток суспільства".

Згідно з документом, група має займатись "напрацюванням правових засад щодо створення умов для реінтеграції в єдиний конституційний простір України тимчасово окупованих територій та населення, що на них проживає".

Головою робочої групи призначено постійного представника президента в АР Крим Антона Кориневича. Заступниками голови – представницю України у Тристоронній контактній групі, ексомбудсвумен Валерію Лутковську й очільника ГО "Українська Гельсінська спілка з прав людини" Олександра Павліченка (обох за згодою).

До складу групи також увійшли:

Директорка ГО "Українська правова консультативна група" Надія Волкова (за згодою);

Професор кафедри міжнародного та європейського права Національного університету "Одеська юридична академія" Тимур Короткий (за згодою);

Голова Донецького апеляційного суду Олександр Лісовий (за згодою);

Прокурор АР Крим Гюндуз Мамедов (за згодою);

Адвокат громадської організації "Регіональний центр прав людини" Роман Мартиновський (за згодою);

Директор програми "Права людини та правосуддя" Міжнародного фонду "Відродження" Роман Романов (за згодою);

Координаторка освітніх програм для юристів ГО "Українська Гельсінська спілка з прав людини" Дар'я Свиридова (за згодою);

Доцент кафедри міжнародного права Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого Оксана Сенаторова (за згодою).

Цікаво, що в цій робочій в групі немає представників інтелігенції Донбасу, вчених,  які б користувалися авторитетом в регіоні, реально його представляючи.