Гарячі новини

В окупованому Маріуполі щотижня вмирає близько 150 людей або 25 людей щодня - міськрада

В окупованому російськими військами Маріуполі на південному сході України щотижня помирає приблизно півтори сотні людей, тобто в чотири-п’ять разів більше, ніж до війни, — повідомила в понеділок, 14 листопада, лояльна Києву міська влада Маріуполя,пише Польське радіо. 

«У Маріуполі щотижня вмирає близько 150 людей. Тобто майже 25 людей щодня. Дітей майже не народжують. Під окупацією місто вмирає», — написано в повідомленні Маріупольської міської ради в соцмережі (https://t.me/mariupolrada/11678).

Далі уточнено, що в місті щотижня народжується 5-6 немовлят. До російського повномасштабного нападу в Маріуполі народжувалося пів сотні немовлят на тиждень.

Як зазначив у суботу, 12 листопада, радник міського голови Петро Андрющенко, зростання кількості смертей пов’язане з тим, що мешканцям доводиться жити в неопалюваних будинках, а система охорони здоров’я не діє. «Немає кого і чим лікувати», — наголосив він.

Перед повномасштабним вторгненням Росії в Україну в Маріуполі проживало приблизно 430 тисяч осіб. За даними ООН, з міста виїхало орієнтовно 350 тисяч жителів. Неможливо точно оцінити кількість жертв агресії. Українська влада заявляє, що могли загинути десятки тисяч цивільних жителів.