Гарячі новини

В Одесі у таборі "Молода гвардія" у 30 дітей підтвердили штам "Дельта"

У 30 вихованців та трьох вожатих дитячого центру "Молода гвардія", які отримали позитивний ПЛР-тест на COVID-19, київська лабораторія підтвердила інфікування Дельта-штамом коронавірусу. Про таке Суспільному повідомив головний санітарний лікар Одещини Віталій Гончаров, пише Суспільне.

За його словами, станом на 24 серпня у дитячому таборі COVID-19 підтвердили у 81 людини, зокрема у 70 дітей та 11 вожатих. На ізоляції у медико-санітарній частині дитячого центру залишаються 28 хворих, на самоізоляції – 400 дітей. Крім того, 13 дітей перебувають на ізоляції у дружині "Зоряна".

В одеській дитячій лікарні № 3 наразі лікують п'ятьох дітей. За словами санлікаря, ці вихованці табори перебувають у стані середньої тяжкості.

Також Віталій Гончаров зазначив, що 18 серпня 33 проби відправили до київської лабораторії, аби остаточно підтвердити штам "Дельта". Згідно з результатами, які отримали співробітники Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я, у всіх пацієнтів підтвердили штам "Дельта".

"Київська лабораторія Центру громадського здоров'я підтвердила штам "Дельта" у 30 дітей та 3 дорослих. І далі відправила аналізи на секвенування, це ще одне дослідження", – додав головний лікар.

Що відомо

  • 17 серпня у дитячому таборі "Молода гвардія" в Одесі зафіксували спалах коронавірусу. Хворобу підтвердили у 44 вихованців та трьох вожатих, частину дітей госпіталізували, а табір закрили на карантин. Тоді "швидкими" тестами перевірили 700 людей, серед них захворювання підтвердилося у 47 пацієнтів, чотирьох дітей госпіталізували до міської клінічної лікарні №3. Також медики відібрали матеріали для ПЛР-тестування у 200 дітей.
  • Через спалах COVID-19 у "Молодій гвардії" поліція відкрила кримінальну справу за ч. 1 ст. 325 Кримінального кодексу України. Про таке Суспільному повідомила речниця Нацполіції Одеської області Любов Гордієвська. За її словами, наразі триває розслідування.
  • На офіційному сайті табору повідомили, що окремі блоки "Сонячний" та "Прибережний", де не зафіксували захворювання на коронавірус, працюють у звичайному режимі. Також у таборі інформують про меншу кількість хворих, аніж заявив санлікар.
  • 18 серпня у дитячому таборі "Молода гвардія" в Одесі, де зафіксували спалах коронавірусу, зросла кількість хворих. COVID-19 підтвердили у 60 людей. А саме у 50 дітей та 10 вожатих. Вісьмох дітей госпіталізували до одеської дитячої лікарні № 3. У пресслужбі зазначили, що там є все необхідне обладнання та фахівців для лікування коронавірусу.
  • 19 серпня кількість хворих збільшилася до 67. Коронавірус виявили ще у 7 людей, серед яких 6 дітей та один вожатий. Наразі вони перебувають під постійним наглядом лікарів в медично-санітарній частині дитячого табору.
  • 20 серпня коронавірус виявили ще у трьох вихованців табору, а кількість хворих зросла до 70 людей. Загалом COVID-19 підтвердили у 11 вожатих та 59 вихованців.