Гарячі новини

В державній установі «Старобільський слідчий ізолятор» виявлені численні порушення правил і норм

Відбулась комплексна перевірка у державній установі «Старобільський слідчий ізолятор» за участі керівництва обласної прокуратури. Як повідомляє прес-служба Луганської обласної прокуратури, за результатами перевірки встановлено численні порушення. Зокрема, не забезпечено належний режим тримання ув’язнених та засуджених, як наслідок виявлено та вилучено заборонені для використання ув’язненими предмети. Під час перевірки, безпосередньо обласною прокуратурою, виявлено та вилучено шприц з невідомою речовиною, пристосування для виготовлення наркотичних засобів тощо. Про це повідомила старобільська "Телегазета".

Набули системного характеру порушення прав взятих під варту осіб щодо роздільного тримання різної категорії ув’язнених з метою забезпечення їхньої особистої безпеки. Не створено належні матеріально-побутові умови для утримання в’язнів. Як приклад, у більшості камер наявний стійкий неприємний запах, присутні надмірна вологість та задуха, на стінах пліснява та грибок. Санітарні вузли не перебувають у належному санітарному стані внаслідок їх повного зносу.

За результатами проведених досліджень змивів з робочих поверхонь їдальні виявлено бактерії групи кишкових паличок, які є причиною різних інфекційних захворювань та можуть призвести до спалаху інфекційних хвороб.