Гарячі новини

У Польщі похоронили одного з двох поляків, які загинули від вибуху ракети біля українського кордону. Німеччина запропонувала Польщі ракети Patriot для захисту повітряного простору

 У суботу відбувся похорон одного з двох поляків, які загинули в результаті вибуху ракети поблизу кордону з Україною, смерті, і  Німеччина запропонувала Польщі винищувачі Eurofighter і Patriot, щоб допомогти їй захистити свій повітряний простір,

Білі троянди поклали на дерев'яну скриню Богуслава Воса, якого польське державне інформаційне агентство PAP описало як 62-річного начальника складу. Один із них ніс його чорно-білу фотографію, а інший ніс розп’яття з його іменем.

Вос та ще один чоловік загинули у вівторок у Пшеводові, невеликій фермерській громаді за 6 кілометрів (4 милі) від кордону з Україною, коли ця країна захищалася від шквалу російських ракет, спрямованих на енергетичну інфраструктуру України.

Офіційні особи з Польщі, НАТО та Сполучених Штатів кажуть, що вони вважають, що Росія винна у загибелі, незважаючи ні на що, тому що українська ракета не заблукала б у Польщі, якби країна не була змушена захищатися від російських атак.

Німеччина запропонувала Польщі винищувачі Eurofighter і Patriot, щоб допомогти їй захистити свій повітряний простір, повідомила міністр оборони Крістін Ламбрехт німецьким газетам у коментарях, опублікованих у понеділок.

«Ми повинні ще краще позиціонувати себе в Альянсі з точки зору протиповітряної оборони», і це стосується особливо Польщі, Словаччини та країн Балтії, сказала вона газетам Rheinische Post і General-Anzeiger.

Ламбрехт сказав, що Німеччина вже має цю зброю протиповітряної оборони в Словаччині і хоче продовжити це до 2023 року або навіть пізніше.

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що сприйняв пропозицію Німеччини щодо додаткових ракет Patriot «із задоволенням» і розмістить їх поблизу кордону з Україною.

Він повідомив у Twitter, що під час телефонної розмови з німецькою стороною в понеділок запропонує місце для посилення ракет Patriot. У Польщі вже розміщені американські ракети Patriot, пише AP.