Гарячі новини

У Німеччині обурилися через слова посла України про українських біженців

Голова конференції міністрів внутрішніх справ ФРН, міністр внутрішніх справ Баварії Йоагім Геррман обурений заявою посла України Андрія Мельника, що українським біженцям у країні нібито не раді. Про це він сказав у коментарі Neue Osnabrücker Zeitung 17 червня,пише Гордон.


Мельник 13 червня заявив, що українці, які були змушені покинути свої домівки через війну, їдуть із Німеччини, оскільки "не почуваються бажаними гостями", і Берліну варто замислитися, чому в багатьох українців "немає бажання залишатися тут".

"Це обурливо й абсолютно не відповідає дійсності. Це просто неправильно", – сказав Геррман.

Він наголосив, що жителі Німеччини готові допомагати українцям і через майже чотири місяці від початку повномасштабного вторгнення Росії, а висловлювання Мельника – "нісенітниця" та "образа тисяч німецьких сімей, які були й досі готові прийняти біженців у свої домівки".

За словами чиновника, більшість українок, із якими він спілкувався у Німеччині, сказали, що їх прийняли "феноменально добре".

Він додав, що багато хто їде в Україну, оскільки спочатку вони втікали в паніці, але тепер, розуміючи, що ситуація з безпекою на заході України дає змогу повернутися, хочуть на батьківщину.
Більше читайте тут: https://gordonua.com/ukr/news/war/obraza-dlja-tisjach-nimetskih-simej-u-nimechchini-oburilisja-slovami-melnika-pro-ukrajinskih-bizhentsiv-1613489.html