Гарячі новини

У ніч на 28 травня РФ випустила по Київу рекордну кількість Shahtdiv - 54. Для "стовідсоткового результату" Україні потрібні винищувачі F-16

У ще одну ніч на 28 травня РФ завдала наймасовішу атаку за допомогою дронів на Київ , заявив голова місцевої військової адміністрації Сергій Попко.
 
"Сьогодні ворог вирішив привітати киян із Днем Києва за допомогою своїх смертоносних БПЛА", - сказав він.
 
Повітряна тривога тривала понад п'ять годин. РФ випустила  54 дрони-камікадзе Shahed – рекордну кількість з початку війни. При цьому 52 безпілотники були збиті.
 
Для відбиття нічної атаки на Київ Україна застосовувала не лише засоби ППО, а й авіацію, повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телеканалу Київ24.
 
Як заявив полковник Юрій Ігнат, дрони-камікадзе запускалися з півдня та півночі, після чого вони розділилися на групи та полетіли за різними напрямками.
 
«У кожного дрону свій маршрут, кожен БПЛА має GPS-навігацію, керується через супутник, таким чином він може літати навіть по колу, і через певний час завдати удару. Противник намагається заплутати, ввести в оману нашу протиповітряну оборону, використовує рельєф місцевості, щоб зникати з радарів», — цитує Ігната «Українська правда».
 
За словами Ігната, вночі проти іранських дронів найефективніше працюють зенітні керовані ракети та авіація. Мобільні вогневі групи в нічний час менш ефективні, проте в ніч проти 28 травня їм вдалося знищити частину безпілотників.
 
Для "стовідсоткового результату", за словами Ігната, Україні потрібні винищувачі F-16.