Гарячі новини

У компанії «ДТЕК Енерго» розглядають можливість зупинки роботи вугільного об'єднання «Павлоградвугілля», яке є найбільшим вугільним об'єднанням України

У компанії «ДТЕК Енерго» розглядають можливість зупинки роботи вугільного об'єднання «Павлоградвугілля», яке є найбільшим вугільним об'єднанням України. Причинами цього є відсутність грошей на виплати зарплат.Про це повідомив генеральний директор «ДТЕК Енерго» Дмитро Сахарук у коментарі «Інтерфакс-Україна».

«Наразі ми розглядаємо можливість зупинити роботу найбільшого вугільного об'єднання країни, на якому працює 30 тисяч людей — «Павлоградвугілля». Причина проста: неможливість платити заробітну плату. Друга причина — неможливість платити за перевезення вугілля на станції, а також забезпечення всім необхідним», — повідомив Сахарук.

Раніше «ДТЕК» проінформував, що ще низка вугільних об’єднань, зокрема «Добропіллявугілля», шахта «Білозірська» та «Жовтнева» призупиняють видобуток вугілля з 1 квітня через системну кризу в енергетичній сфері України, імпорт електроенергії та вугілля та втручання у роботу ринку політиків.

Компанія ДТЕК — одна з найбільших енергетичних корпорацій у Східній Європі. Їй належить 9 з 15 українських теплоелектростанцій, а також 17 шахт та вугільнозбагачувальні комплекси. Загалом, компанія є фактичним монополістом на ринку генерації теплової електроенергії в Україні.

Громадське