Гарячі новини

У Києво-Печерській лаврі за добу зафіксували 63 випадки зараження коронавірусом, ії закривають на карантин

У Києво-Печерській лаврі за добу зафіксували 63 випадки зараження коронавірусом SARS-CoV-2, тому ії закривають на карантин.Про це повідомив міський голова Києва Віталій Кличко.

У неділю помер насельник Києво-Печерської Лаври, в якій перед цим було зафіксовано спалах коронавірусної хвороби COVID-19, повідомляє сайт Києво-Печерської Лаври, Zaxid.net та джерела УП

 

 "З глибоким сумом повідомляємо, що сьогодні, 12 квітня, на 74-му році життя після тривалої хвороби відійшов до Господа насельник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври архімандрит Нектарій (в миру – Коваленко Олександр Андрійович)".

 Разом з тим, видання Zaxid.net із посиланням на джерела в середовищі УПЦ (МП) повідомляє, що монах помер від коронавірусу.

 

Водночас джерело "Української правди" повідомляє, що архімандрит Нектарій був підключений до апарату штучної вентиляції легень, мав проблеми з легенями близько двох тижнів, однак обидва тести на COVID-19 були негативними.

 

Джерело УП також повідомило, що настоятель Києво-Печерської лаври митрополит Павло госпіталізований до Олександрівської лікарні. Однак чи виявлено в нього коронавірус, УП не відомо.

Кличко зазначив, що в Лавру будуть направлені мобільні рентгени та бригада медиків для тестування.