Гарячі новини

У Канаді зростає підтримка повернення страти

Більшість канадців виступають за відновлення страти за вбивство, показало нове опитування компанії Research Co, розповідає Наш Ванкувер.

За результатами онлайн-опитування, 54% канадців підтримують смертну кару за звинуваченням у вбивстві, що на три пункти вище, ніж в аналогічному опитуванні Research Co., проведеному в лютому 2022 року.

"Майже троє з п'яти канадців віком 55 років і старше (59%) вітали б повернення смертної кари", - говорить Маріо Кансеко, президент Research Co.

Ці цифри трохи нижчі серед 35-54-річних (54%) та 18-34-річних (50%).

Понад сім із десяти канадців, які голосували за Консервативну партію на останніх федеральних виборах (71%), підтримують відновлення смертної кари за вбивство в Канаді. Пропорції нижче серед тих, хто голосував за Нову демократичну партію (NDP) (49%) та Ліберальну партію (48%) у 2021 році.

Більшість канадців (53%) воліли б засуджувати засуджених убивць у Канаді до довічного ув'язнення без можливості дострокового звільнення, тоді як більше третини (37%) виступають за страту.

Більшість прихильників смертної кари вважають, що вона стане стримуючим фактором для потенційних убивць, відповідає злочину, оскільки засуджений убивця позбавив життя людини і заощадить гроші платників податків та витрати, пов'язані із утриманням людини за ґратами.

Канадців, які виступають проти відновлення смертної кари за вбивство, турбує, перш за все, можливість того, що людина може бути помилково засуджена і страчена.

Онлайн-дослідження проведено з 10 до 12 березня 2023 року. Межа похибки опитування становить близько 3%.