Гарячі новини

У Франківську засудили групу, яка у гаражі підробляла медичний спирт, який продавався під етикетками відомих брендів «Біо-Фарма ЛТД» та «Фармацевтична фабрика»

Івано-Франківський міський суд визнав винними у підробці лікарських засобів двох чоловік та жінку, які у гаражах на вулиці Головатого виготовляли лікарські засоби зовнішнього застосування.

За версією слідства злочинна група з листопада 2018р по травень 2019р виготовляла у гаражах на вул. Головатого етиловий спирт, який продавали на території Івано-Франківської і сусідніх областей.

Спирт зловмисники розливали у банки по 100 мл і клеїли на них етикетки відомих брендів «Біо-Фарма ЛТД», «Фармацевтична фабрика».

Підробляли, зокрема, спирт етиловий 96% та «Септил Плюс».

Скільки фальсифікату виготовили зловмисники, слідство не змогло встановити.

4 травня 2019 року під час обшуків в гаражах вилучили 9600 флаконів «Спирт етиловий 96%» та 150 флаконів «Септил плюс». Обидва засоби згідно з висновками експертів не відповідають вимогам. Вартість підроблених засобів понад 300 000 грн.

Також вилучено два резервуари по 200 л із рідиною, що має характерний запах спирту, 127 опечатаних тар (в кожній по 84 флакони, місткістю 100 мл), 8 опечатаних тар (в кожній по 112 скляних флаконів, місткістю 100 мл), обладнання для розливу спирту у флакони, укупорювальні кришки червоного та синього кольорів, укупорювальний електричний станок, етикетки, паперові заготовки під ящики.

У суді обвинувачені визнали свою провину у підробці лікарських засобів і просили суд суворо їх не карати.

Колегія суддів Івано-Франківського міського суду визнала всіх трьох винними у підробці лікарських засобів та призначила покарання. Організатору, мешканцю Івано-Франківська, – 47 600 грн штрафу з конфіскацією всього належного майна. Виконавцям по 28 050 грн штрафу з конфіскацією всього належного майна.

Також вони мають відшкодувати державі 42 374 грн за проведення судових експертиз.