Гарячі новини

У Донецькій області поліція викрила членів злочинної групи, яка привласнювала пенсії жителів непідконтрольних територій - Нацполіція

У Донецькій області поліція викрила членів злочинної групи, яка привласнювала пенсії жителів непідконтрольних територій. Про це повідомляє преслужба Нацполіції.

Протягом двох років зловмисники заволоділи коштами громадян на суму 1,4 мільйона гривень.

 

 

Організатору та його спільникам повідомили підозра.

Протиправну діяльність викрили оперативники управління стратегічних розслідувань в Донецькій області Нацполіціі, слідчі обласного управління поліції по процесуального керівництва прокуратури.

Повідомляється, що 24-річний організатор, житель Донецька, привернув до «схеми» нотаріуса, фахівця міського відділу Державної реєстрації актів цивільного стану та жительку Донецької області.

Щоб заволодіти соціальними виплатами громадян, зловмисники виготовляли і використовували підроблені документи на ім'я жителів непідконтрольних районів Донецької та Луганської областей.

Надалі без їх  відома зверталися до відділень пенсійного фонду для оформлення та отримання пенсії та інших соціальних виплат. Протягом 2019-2020 років учасники угруповання заволоділи коштами громадян на суму 1,4 мільйона гривень. В даний час організатору злочинної групи поліцейські повідомили про підозру за ч. 2, 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 2 ст. 28 ч. Ч. 3, 4 ст. 358 (підробка документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Його спільникам - фахівця міського відділу Державної реєстрації актів цивільного стану - за ч. 2, 4 ст. 190, ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ст. 28 ч. 4 ст. 358, нотаріусу - за ч. 4 ст. 190, ч. 1 ст. 364-1 (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми), а жителі Донецької області - за ч. 4 ст. 190. Слідство триває.

 

div class="r39959">