Гарячі новини

Суд у Харкові обрав запобіжний захід — тримання під вартою — для керівника “Східного корпусу” Олега Ширяєва за рейдерство

Суд у Харкові обрав запобіжний захід — тримання під вартою — для керівника “Східного корпусу” Олега Ширяєва. Про це УНН повідомили у прес-службі прокуратури Харківської області.

"Підозрюваного взяли під варту до 10 листопада без права внесення застави на час досудового розслідування“,- йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, правоохоронці затримали колишнього керівника “Східного корпусу” Олега Ширяєва за підозрою в організації рейдерського нападу на агропідприємство.

Як повідомляв УНН, 11 вересня сталася масова бійка зі стріляниною у селищі Занки Харківської області на місцевому елеваторі. У ній взяли участь кілька десятків людей. Внаслідок сутичок постраждали семеро осіб.

Про Олега Ширяєва є навіть стаття в Вікіпедії.

Ширяєв Олег Вікторович (28 вересня 1986 р.) — український військовий та громадський діяч, один з засновників руху «Східний корпус», командир роти особливого призначення «Східний корпус», майор міліції. В серпні 2015 р. звільнився з лав МВС та розпочав громадську та політичну діяльність.

Народився у селищі Місцево, Орехово-Зуєвського району Московської області. Відразу після народження Олега його сім'я переїхала до України. 1992 року Олег пішов до Люботинської загальноосвітньої школи № 4, де навчався 11 класів.

2003 року переїхав до Харкова. Вступив до Харківського національного економічного університету ім. Семена Кузнеця.

Олег з 2007 р.  входить до складу організації Патріот України, де проходив спортивну та ідеологічну підготовку.

2008 р. закінчив ХНЕУ ім. Семена Кузнеця, факультет «Облік і аудит» за спеціальністю «Контроль і ревізія».

Січень 2007 року-вересень 2008 року — працював економістом у Акціонерному товаристві «Державний Ощадний банк України».

У 2008—2009 рр. проходив  строкову службу у Повітряних силах ЗСУ, на яку вирішив  піти за власним бажанням і де займав посаду командира відділення.

Червень 2009 року-травень 2012 року — після армії працював керівником відділення у Акціонерному товаристві «Державний Експортно-Імпортний банк України» (Харківської Філії).

Травень 2012 року-липень 2014 року — керівник у Комерційному банку «Аксіома», у місті Харків.

Жовтень 2014 року-грудень 2015 року — майор національної поліції, командир роти РПСПОП «Східний Корпус» Головного управління національної поліції у Харківській області.

Активно захоплювався спортом. Олег Ширяєв є призером чемпіонатів міського та обласного значення з грепплінгу. Був суддею на різних спортивних змаганнях у Харкові.

20 квітня 2016 р. Ширяєв був призначений Радником губернатора Харківської області зі зв'язків з громадськістю та територіальної оборони на громадських засадах.

Навесні 2014 р., під час вуличних протистоянь у Харкові разом з однодумцями стояв у витоків руху «Східний корпус». Активно займався військовою підготовкою. 

У 2014 р. перебуваючи в складі організації «Східний корпус» керував акціями з протидії розповсюдженню наркотичних речовин, припинення сепаратистських мітингів та затримання терористів. 

 

Серед правих почалися розбірки з приводу особи Ширяєва. Олег Однороженко на своїй сторінці в ФБ пише:

Прес-служба "Азову" зробила заяву, що нещодавно затриманий "Олег Ширяєв ніколи не мав жодного стосунку до особового складу нашого підрозділу". Гнівно пишуть про "шкоду незаплямованій репутації нашого полку, а Олега Ширяєва відповідально називають зрадником інтересів українського народу, якого жоден із нас не назве людиною слова та честі". Згадують про постраждалого від дій Ширяєва "третього командира нашого підрозділу Максима Жоріна" та "Ми не пробачимо злочинцям крові наших братів" (https://azov.org.ua/pres-sluzhba-polku-azov-shchodo-zaiavy…/). Коротке нагадування для акваріумних рибок з НК - ось що писав про свого "візаві" рівно рік тому згадуваний тут Максим Жорін - "Щодо, власне, суті питання: «Східний Корпус» і «Сірко» [Олег Ширяєв] особисто є частиною нашого Руху, тому закиди до нього ми сприймаємо як закиди до всього Руху загалом. Від себе особисто можу сказати, що «східняки» в Широкинській операції участь брали, зі свого першого бою вийшли достойно і питань щодо цього до них немає. Їхні заслуги з укріплення українських позицій у Харкові (і заслуги Олега Ширяєва особисто) також немалі" (https://www.facebook.com/maxim.zhorin.14/posts/252808171907958?__tn__=K-R). Нагадаю також, що ця істерика була відповіддю на мій простий посил - "не можна проливати кров побратимів". Але рік тому Ширяєв і СК були "частиною нашого Руху" і тому стріляти по побратимах "було можна", а сьогодні вони посварилися з НК і його годувальником Боцманом за піщаний кар'єр і все - "не пробачимо злочинцям крові наших братів". Швидко згадали про "честь" і "незаплямовану репутацію". Може б ви для початку дізналися сенс цих слів, перш ніж уживати їх не до місця?"

Без коментарів.