Гарячі новини

Служба безпеки України розслідує факт мінування бойовиками ділянки поблизу лінії розмежування у районі селища Жолобок у Попаснянському районі

Служба безпеки України розслідує факт мінування бойовиками ділянки поблизу лінії розмежування у районі селища Жолобок у Попаснянському районі,повідомляє прес-служба відомства.

Небезпечну зону площею 50 квадратних метрів виявили військовослужбовці інженерно-саперного підрозділу операції Об’єднаних сил. Під час її огляду слідчі СБУ зафіксували, що зловмисники встановили міни зі щільністю 4 одиниці на 1 квадратний метр. З місця події вилучено 157 протипіхотних мін ПМН-2.

За попередньою інформацією, засоби ураження були встановлені учасниками незаконних збройних формувань під час бойових дії на сході України.

Дії терористів створили смертельно небезпечну зону поряд із автомобільною трасою і присадибними ділянками місцевих жителів.

У межах кримінального провадження, розпочатого СБУ за ч. 1 ст. 14 та ч. 1 ст. 258 (готування до терористичного акту) Кримінального кодексу України, тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для встановлення всіх обставин правопорушення та причетних осіб.

Процесуальні дії проводились спільно з військовою контррозвідкою Служби безпеки України, військовослужбовцями ООС та Національною поліцією.  

Нагадаємо, що використання протипіхотних мін ПНМ-2, які знаходяться на озброєнні Збройних сил РФ, заборонено Оттавською конвенцією 1997 року про заборону застосування, накопичення запасів, виробництва і передачі протипіхотних мін та про їх знищення.